CURUPAU vloer

Curupau, ook wel Curupay genoemd, groeit in vochtig subtropische tot gematigd droge bossen en komt voor in Zuid-Amerika, voornamelijk in Botanië en Argentinië. De boom kan een hoogte bereiken van 30 meter. Curupay kernhout is vers grijsbruin, rozebruin tot rozerood met zwarte aderen, aan licht blootgesteld donkerder wordend tot diep donkerrood of roodbruin met zwarte aderen die het hout, afhankelijk van de zaagrichting, een aantrekkelijke streep of vlamtekening geven, die echter later bij het donkerder worden van het hout onduidelijker wordt. Deze vlamtekening en de warme tint van het hout maakt Curupau tot een eigenzinnige en speciale houtsoort en dankzij de eigenschappen wordt dit ook steeds vaker voor houten vloeren gebruikt.

Eigenschappen Curupau vloer

Curupau is extreem duurzaam en bijzonder hard en daarom zeer goed toepasbaar als houten vloer. Het hout is zwaar (900 kg/m3) en zeer duurzaam. Het hout is licht kruisdradig. Drogen dient zorgvuldig te gebeuren, anders treedt sterke vervorming op. Vanwege de hardheid en het gewicht is bewerken wat moeilijk. De druksterkte van een Curupau vloer  is 61 N/mm². Voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Hieraan is te zien dat het bij deCurupau vloer gaat om een harde houtsoort.

Toepassingen

Weg en waterbouw, tuinhout en parketvloeren.

Curupau  en haar afwerkingsmogelijkheden

Het is mogelijk uw houten vloer af te laten werken met een olie, lak of hardwax. Marcus vloeren voorziet u graag van advies welke afwerking in uw situatie het beste is. In de praktijk verkopen wij Curupau voornamelijk geolied of gelakt. Als vloer is deze houtsoort niet geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Vloersoorten Curupau

Curupau is alleen te verkrijgen als Multiplank vloer, maar gelukkig zijn dit zeer praktische en mooie vloeren. Ook is de Curupau Multiplank vloer bij ons verkrijgbaar in verschillende breedtes waardoor het aanbod vrij breed is. Kom gerust eens langs om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Onder het genot van een kop koffie adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Curupau vloer, samengesteld naar uw wensen.

Advies of afspraak

We kunnen het ons voorstellen dat u misschien nog vragen hebt, bijvoorbeeld over het leggen van de vloer, de afwerking of andere vragen. Voor advies kunt u altijd bij ons terecht.