EERLIJK HOUT

Natuurproduct

Eerlijke materialen als geschenk van de natuur. Het is algemeen bekend dat wanneer u een houten vloer neemt elke plank uniek is. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerk wat betreft kleur, dichtheid en voelbare structuur. U moet wel weten dat wanneer de vloer behandeld is de uitstraling kan wijzigen.

CV Leidingen

CV leidingen zijn ook voor lamelparket geen enkel probleem.

Koop vertrouwt.

Naast elektrische apparatuur, auto’s en andere massaproducten die worden geproduceerd in China, proberen de chinezen nu ook de Hollandse markt te veroveren door massaal aanleveren van parket. Wanneer u nadenkt over een parketvloer vraag dan altijd naar de herkomst van het hout. Omdat u een vloer koopt voor het leven, en niet voor een paar jaar, biedt Marcus Vloeren u de beste kwaliteit.

Parket koopt men in goed vertrouwen, op Marcus kunt u bouwen. U ziet zelf welke parketvloer u het mooist vindt, maar voor de technische informatie vertrouwt u op de uitleg van Marcus vloeren.

Prijszetting en bedrijfsfilosofie

De Aziatische en de Chinese markt zorgen voor overspoeling van de westerse markt. Chinees en Aziatisch parket is zo’n 15 a 25 procent voordeliger dan parket van Hollandse bodem. Het is voor de thuismarkt bijna niet mogelijk om voor deze prijzen te kunnen produceren.

Deze prijzenslag is het gevolg van de overproductie in China. Die is heel anders dan die op de Nederlandse markt. Chinezen gaan voor massa productie terwijl Marcus vloeren voor kwaliteit gaat.

Daarnaast zijn de lonen in China veel lager waardoor er goedkoper geproduceerd kan worden. De minder milieuvriendelijke fabrieken die veelal draaien op steenkool zijn debet aan de lage prijzen. Daar de Hoofdleverancier van Marcus vloeren in tegen produceert haar parket op een milieuvriendelijke wijze.

Productie Marcus vloeren

Bij de productie van het parket in China worden verschillende eikensoorten gebruikt die uit verschillende landen geïmporteerd worden (Marcus vloeren werkt uitsluitend met Frans en Russisch eiken). Ook in China wordt het spinthout gebruikt in de plank. Spinthout ook wel sapwood is het hout dat aan de buitenkant van de boom groeit. Het spinthout wordt ingekleurd waardoor de structuur verdoezeld wordt. Het echte parket wordt hierdoor gemaskeerd waardoor de structuur niet meer zichtbaar is. Voor de Hollandse markt gebruikt Marcus vloeren geen spinthout, ook niet voor de onderkant.

Bebo parket gebruikt alleen langzaam gedroogd hout om de kwaliteit van de plank te waarborgen. Mede daardoor zijn de middellagen zeer stabiel. Bebo parket staat borg voor een constante kwaliteit van het hout.

Bij Marcus vloeren staat kwaliteit altijd voorop ook als er onder tijdsdruk gewerkt moet worden. Omdat onze leverancier de productie van A Tot Z van boom tot plank in eigen hand hebben zijn wij in staat om goedkopere artikelen te leveren dan in China. En wij werken uitsluitend met frans eiken. De kwaliteit komt vaak pas aan het licht wanneer de vloer al gelegd is. Vandaar dat Marcus vloeren 10 jaar lang extra garantie geeft.

Chinees parket identificeren.

Omdat het niet mogelijk is voor een leek te zien dat het chinees parket is, kunt u het beste een sample meenemen naar Marcus vloeren. Wij kunnen deze voor u controleren.

De breedte van het Chinese lamelparket is meestal 22 cm breed en 19 mm dik en 220 cm lang. China produceert parket in de massa, terwijl wij in onze fabrieken alleen voor kwaliteit gaan.